Izen intensive

Aan het begin van ieder jaar organiseert Izen haar jaarlijkse retraite, bekend als de Izen intensive. Een mooi begin van het nieuwe jaar!

De eerste drie dagen van de retraite brengen we door in stilte, opdat we ongestoord in onszelf kunnen verzinken. De laatste anderhalve dag biedt een combinatie van stille zit meditatie en dynamisch, expressief lichaamswerk, waardoor wat in stilte in onszelf is aangeraakt, letterlijk naar buiten kan worden gebracht en zo handen en voeten krijgt.

Alle dagen is individuele begeleiding mogelijk op het gebied van zen en lichaamswerk. In de avonden geeft zen meester Maurice Genko Knegtel Roshi inspirerende en interactieve voordrachten, waarin de eeuwenoude wijsheid van het boeddhisme in eigentijdse taal tot uitdrukking wordt gebracht.

Het thema van de intensive 2025 wordt in het najaar van 2024 op deze site bekend gemaakt.

De retraite vindt plaats midden in de bossen rond Eerbeek en wordt geleid door zen leraren Maurice Genko Knegtel Roshi en Ineke Konin Vogel Sensei en lichaamsgerichte begeleiders Isabelle Schneider (Itip) en Lisette Holst.

Meditatieruimte Izen intensive 2024

Izen intensive 2025
De Izen intensive begint op woensdagmiddag 15 januari 2025 om 15.00 uur en eindigt zondagmiddag 19 januari 2025, 15.00 uur. Locatie is het ABK-huis te Hall, bij Eerbeek. De kosten bedragen 665,- euro. Je dient de helft van de kosten bij inschrijving te voldoen en de rest voor 1 januari 2025 op IBAN nummer NL 16 TRIO 0198406363 t.n.v. Stichting Izen o.v.v. Naam + Izen intensive. Lakenpakketten kunnen ter plekke worden gehuurd voor 8,50 euro. Je kunt je uitsluitend voor de gehele periode inschrijven. Ervaring met zenmeditatie of lichaamswerk is niet vereist.

Wil je de persoonlijke ervaring van nog een deelnemer aan de intensive lezen? Lees dan het Artikel intensive 2014 uit Boeddha Magazine van maart 2014.

Izen Intensive 2024

SCHRIJF JE IN VOOR DE IZEN INTENSIVE. Ik heb bij deze inschrijving de helft van de kosten overgemaakt op IBAN NL 16 TRIO 0198406363 t.n.v. Stichting Izen o.v.v. je naam + Izen intensive: Inschrijfformulier