Over Izen

Voor wie zijn of haar leven wil verdiepen, biedt Izen (Integrale Zen) een volwaardige spirituele praktijk aan, in je dagelijkse bestaan, precies zoals jij dat al leidt.

Door middel van zen-meditatie, lichaamswerk, groeps- en individuele begeleiding, ondersteunen we je in jouw persoonlijke onderzoek van en omgang met de grote vragen van je bestaan.  Of zoals de zen-traditie het zegt, ‘De Grote Kwestie van Leven en Dood’.

Wat betekent het dit menselijke bestaan te leiden? Wie ben jij? Waar ben je terecht gekomen? Waar kom je vandaan? Waar ga je heen? Wat heb je hier te doen?

Dit zijn vraagstukken waarop geen eenduidig antwoord is, maar die uitnodigen tot een eindeloze verdieping en een caleidoscopische verkenning van een grenzeloze variëteit aan perspectieven.

Het onderzoek naar en de verdieping van deze ‘Grote Kwestie van Leven en Dood’ vraagt niet om cursussen, workshops of opleidingen, maar om het voor een onbepaalde tijd bestuderen van jouw concrete bestaan, van jezelf, in jouw natuurlijke habitat. Izen wil je daarin graag ondersteunen.

Izen staat onder leiding van Maurice Knegtel Roshi, filosoof, auteur en een geautoriseerde Soto zen meester in de traditie van Maezumi Roshi en Genpo Roshi.